Toekomst met MS    
Datum .. juli 2013
Uitgave 04

 
Themanummer Wereld MS dag
Interviews met:
Dorinda Roos van MS Research
Jacqueline Solleveld van de MSVN
Anneke van der Zande van het Nationaal MS Fonds

Template

 
Wereld MS Dag 2013
 
Op Wereld MS dag stonden dit jaar jonge mensen centraal. Jonge mensen zijn bezig met een opleiding, werken aan hun carrière, krijgen een relatie en maken plannen voor de toekomst. Op zo'n moment te horen krijgen dat je een chronische, mogelijk invaliderende ziekte hebt, kan betekenen dat je alles in jouw leven vanuit een ander perspectief gaat bekijken.

Het initiatief voor Wereld MS dag komt van het MSIF, Multiple Sclerosis International Federation, en is in 2009 voor het eerst gehouden. Dit jaar viel Wereld MS dag op 29 mei. Het doel van Wereld MS dag is aandacht te vragen voor multiple sclerose. Sommige mensen hebben nog nooit van MS gehoord. Voor mensen met MS is het belangrijk dat anderen begrijpen wat MS is en hoe het hun leven beïnvloedt. Als er meer ondersteuning en begrip is, kan dit leiden tot meer mogelijkheden voor opleidingen en werk en voor meer middelen voor behandeling en ondersteuning van mensen met MS. Als er meer over de ziekte bekend is, hoeft gebrek aan coördinatie niet te worden gezien als dronkenschap en vermoeidheid hoeft dan niet te worden opgevat als luiheid.
Bron: MSIF

In deze nieuwsbrief staan interviews over de activiteiten en initiatieven in het kader van Wereld MS dag van de Nederlandse patiëntenorganisaties.

Ook door Biogen Idec is aandacht besteed aan Wereld MS dag, want bij Biogen Idec vindt men het ook belangrijk dat er aandacht voor multiple sclerose wordt gevraagd. 

Template  
 
Dorinda Roos, directeur MS Research
“Mei is voor ons MS-maand”
In aanloop naar de Wereld MS-dag op 29 mei organiseerde stichting MS Research verschillende activiteiten om extra aandacht te vragen voor MS. Directeur Dorinda Roos licht enthousiast de initiatieven toe.
Lees meer
 
 

Template  
 
Jacqueline Solleveld, directeur MSVN
“Aandacht voor MS is erg belangrijk”
Op 1 mei trad Jacqueline Solleveld aan als directeur bij MS Vereniging Nederland (MSVN). In de periode van januari tot mei had de vereniging geen directeur. “Er was weinig tijd om Wereld MS-dag voor te bereiden, maar wij hebben het maximale eruit gehaald. Wij wilden juist op die dag zoveel mogelijk extra aandacht voor leven met MS genereren . Dat is gelukt.”
Lees meer
 
 

Template  
 
Anneke van der Zande, directeur Nationaal MS Fonds
 
“Een nieuwe kijk op MS”
Op Wereld MS-dag maakte het Nationaal MS Fonds bekend dat neuroloog dr. Leo Visser een bijzondere leerstoel gaat bekleden op initiatief van het fonds. “De patiënt kan vaak meer dan hij denkt”, vertelt directeur Anneke van der Zande. “Patiëntenparticipatie en autonomie worden de komende jaren steeds belangrijker. Daarom namen wij het initiatief voor deze leerstoel.”
Lees meer
 
 

 
 
 
Biogen ©Biogen Idec International BV | Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact