Toekomst met MS    
Datum Juli 2014
Uitgave 07

 
Interview Dr. Michel Bos over de DreaMS Award
Zeilschip Oceans of Hope in Amsterdam
Behandeling van symptomen van MS
Tips voor elke dag
Omgaan met pijn bij MS
Template
 
Dromen verwezenlijken van mensen met MS

De DreaMS Award is een bijzondere manier om de kwaliteit van leven van mensen met multiple sclerose te verbeteren. Zoals de naam van de prijs doet vermoeden, kunnen mensen met MS hun droom verwezenlijken. Dr. Michel Bos is neuroloog in het St. Anna Ziekenhuis in Eindhoven en zit in de commissie die de inzendingen beoordeelt. “Ik vind het belangrijk dat mensen focussen op wat zij nog wél kunnen.”
 
Lees verder Lees verder
 
Template  
 
Zeilschip de Oceans of Hope in Amsterdam
Voor het bijzondere jacht was Amsterdam een tussenstop op een wereldreis om aandacht te vragen voor de ziekte Multiple Sclerose.
Wat de Oceans of Hope ook speciaal maakt, is dat een deel van de bemanning bestaat uit mensen met MS. Lees meer
 
 
 
 
De behandeling van symptomen van MS
Door ontstekingen of littekens in het centrale zenuwstelsel kunt u verschillende klachten en symptomen ervaren. Voorbeelden daarvan zijn pijn, slechter zien, verminderd gevoel of blaasklachten. Om bijvoorbeeld pijnklachten te verminderen, kunt u pijnstillers innemen. Dankzij de pijnstillers voelt u de pijn veel minder, maar zij nemen de oorzaak van de pijn niet weg. Dat noemen we symptoombehandeling.
Op onze website www.toekomstmetms.nl vindt u meer informatie over de behandeling van ms-symptomen. Lees meer
 
 
 
 
Tips voor elke dag
Als u de diagnose MS krijgt, kan uw leven ingrijpend veranderen. U heeft eerst tijd nodig om dit nieuws te verwerken. Dan moet u wennen aan uw leven met MS en alles wat daarbij komt kijken zoals medicijnen, onderzoeken en wellicht aanpassingen in uw woning of auto. Er komt heel wat op u af en vooral de eerste periode kan erg zwaar zijn. MS is onvoorspelbaar, maar vaak is nog veel mogelijk. Op www.toekomstmetms.nl vindt u tips die u kunnen helpen om te gaan met MS in het dagelijks leven. Lees meer
 
 
 
 
Omgaan met pijn bij MS
Pijn is er in vele soorten en maten en iedereen heeft een eigen pijngrens. Misschien heeft u pijnaanvallen of ervaart u chronische pijn. Pijnaanvallen kunnen vaker op een dag voorkomen en variëren in tijd van enkele seconden tot een paar minuten. De oorzaak is meestal een kleine ontsteking in de zenuw waardoor deze eerder reageert op prikkels.
Bij chronische pijn gaat het meestal om een branderig, prikkelend, zeurend of kloppend gevoel dat steeds aanwezig is. De pijn neemt vaak toe als het donker wordt en bij weersveranderingen. Er zijn drie vormen van chronische pijn bij multiple sclerose: pijnlijke prikkelingen in armen of benen, pijn in de onderrug en pijnlijke krampen door spasticiteit.
Op de website Toekomst met MS staan tips, die u kunnen helpen om te gaan met pijn. Lees meer
 
 
 
 
Vakantie
Vanwege de vakantieperiode wordt er in de maand augustus geen nieuwsbrief verstuurd. Vanaf september zal de Toekomst met MS-nieuwsbrief weer maandelijks worden verstuurd.

De redactie van Toekomst met MS wenst u een heerlijke zomer toe!
 
 
 
 
 
Biogen ©Biogen Idec International BV | Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact