Toekomst met MS    
Datum December 2014
Uitgave 10

 
Nieuw op Toekomst met MS: Dr. P.A.D. Bouma geeft in korte video's uitleg
MS en therapietrouw
MS en kinderen
Stemmingstoornissen
Recept: Kokosflensjes met tropisch fruit
Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2015
Template
 
Nieuw: uitleg over verschillende aspecten van MS in korte video's
Dr. P.A.D. Bouma van het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum vertelt in een aantal korte video's over verschillende aspecten van de ziekte Multiple Sclerose. Onder 'Alles over MS' bij het onderdeel over het stellen van de Diagnose staan twee video's. In de eerste video geeft Dr. Bouma aan hoe de diagnose MS wordt gesteld. In de andere video vertelt Dr. Bouma bij wie u een second opinion kunt aanvragen.
Ook bij andere onderwerpen op de website zijn video's opgenomen. In de komende uitgaven van de nieuwsbrief van Toekomst met MS zullen we hier aandacht aan besteden.

Klik op 'Lees verder' om naar de video's op de pagina Diagnose bij Alles over MS te gaan.
 
Lees verder Lees verder
 
 
 
MS en therapietrouw
 Bij behandeling van een chronische ziekte als Multiple Sclerose is het noodzakelijk de medicatie voor de Multiple Sclerose behandeling te nemen volgens voorschrift. Wat betekent in de juiste dosering, de juiste frequentie en juiste toedieningsroute? Dit noemen we therapietrouw. Waarom is therapietrouw belangrijk? Lees meer
 
 
 
 
MS en kinderen
MS bij kinderen is relatief zeldzaam. Meestal zijn de mensen, die de diagnose krijgen, tussen de 20 en 50 jaar. Slechts bij drie tot vijf procent van de mensen die de diagnose MS krijgen, ligt de leeftijd onder de 16 jaar. Omdat de diagnose MS bij kinderen zo zeldzaam is, kan het langer duren voordat de arts de juiste diagnose stelt.
Op onze website leest u meer over de symptomen bij kinderen en krijgt u tips voor op school.  Lees meer
 
 
 
 
Stemmingstoornissen
Mensen met MS kunnen te maken krijgen met depressiviteit. Dat uit zich in een abnormale depressieve stemming, die gepaard gaat met het verlies van plezier in vrijwel alle activiteiten. Is dit gevoel er bijna de hele dag gedurende minimaal twee weken? Dan is er sprake van een depressie.
Omdat MS kleine beschadigingen kan geven in de hersenen, kan een depressie daar een gevolg van zijn. Vaker hebben de klachten te maken met het leren omgaan met MS. Ook mensen met een ogenschijnlijke opgewekte stemming kunnen depressieve gevoelens hebben.
Op onze website vindt u informatie over (de behandeling van) depressieve gevoelens en het omgaan met emoties. Lees meer
 
 
 
 
Recept: Kokosflensjes met tropisch fruit
Op de website Toekomst met MS staat een groot aantal lekkere recepten. Er staat uitleg bij hoe ze klaar moeten worden gemaakt. Deze keer een lekker en toch makkelijk recept, dat ook heel goed in ieder Kerstmenu past: kokosflensjes met tropisch fruit.  Lees meer
 
 
 
 
De redactie van Toekomst met MS wenst u en uw dierbaren heel prettige feestdagen en alle goeds voor 2015!

 
 
 
 
 
Biogen ©Biogen Idec International BV | Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact