Januari 2016
Stuur door
MS-blog van Tessa: Aanvullende Zorgverzekering-sores en praktische problemen
Video 'second opinion'
MS en onderwijs
Omgaan met pijn
Recept: Mexicaanse wrap

Image
Aanvullende Zorgverzekering-sores en praktische problemen
Natuurlijk heb ook ik de commercials gehoord en gezien, overstappen zou gemakkelijk zijn. Maar ik heb net zo lang gewacht, de boel hardnekkig genegeerd, totdat het officieel té laat is. Chronisch ziek zijn en ‘rommelen’ met je zorgverzekering maakt angstig en onzeker. Ik betaal, vermoed ik, al jaren teveel met het idee dat ik dan veilig zit en dat het dan wel goed zal gaan. Hoe meer ik betaal, hoe meer er gedekt zal zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Lees verder Lees verder

Video 'second opinion'
Dr. P.A.D. Bouma, neuroloog in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum, vertelt over een second opinion en hoe deze kan worden aangevraagd.
Lees verder Lees verder

MS en onderwijs
Multiple Sclerose openbaart zich meestal relatief vroeg in het leven. Op jonge tot volwassen leeftijd is MS één van de meest voorkomende chronische aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Jongere kinderen die MS krijgen, moeten de aandoening zien te combineren met school.
Lees verder Lees verder

Omgaan met pijn
In de vorige nieuwsbrief is aandacht besteed aan MS en pijn. Aangezien de link naar de informatie niet goed werkte, is dit onderwerp nogmaals opgenomen.

Veel mensen met Multiple Sclerose hebben regelmatig last van pijnaanvallen als Multiple Sclerose klacht. De aanvallen duren een paar seconden of hooguit een paar minuten, maar kunnen wel vaker op een dag voorkomen. De pijn wordt meestal niet direct door Multiple Sclerose veroorzaakt, maar door de kleine ontstekingen in de zenuw, die maken dat de zenuw eerder reageert op prikkels.
Lees verder Lees verder

Image
Mexicaanse wrap
Dit recept voor Mexicaanse wraps met vis en garnalen komt uit het MS kookboek van Astrid Slettenaar en staat bij de snelle recepten bij vermoeidheid. Het is een recept voor 4 personen. Lekker met kerstomaatjes en quacamole.
Eet smakelijk!
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen