Mei 2016
Stuur door
MS blog van Tessa: Alledaagse dingen en 'n zomer vol MS
Vormen van MS
Vakantie en MS
MS klacht: moeite met zien
Recept: Kruidige kipreepjes met ananas en groenten

Alledaagse dingen en 'n zomer vol MS
Deze zomer staan er ongekend veel evenementen gepland om aandacht, begrip en kennis rondom de grillige, zenuw- en hersenziekte te creëren. Hopelijk brengen ze daarnaast ook geld op voor onderzoek naar deze ingewikkelde chronische ziekte. Onderzoek dat keihard nodig is. En ik? Ik mag bij veel evenementen betrokken zijn. Tot nog toe heb ik me er weinig voor in kunnen zetten door de gevolgen van diezelfde ziekte. Maar sinds ’n paar dagen voel ik me stukken beter! Net op tijd om met energie de zomer vol evenementen rondom MS in te gaan.  “Met elkaar bewegen voor ’n MS-vrije wereld”, is het motto van Thomas Sanders van Stichting MoveS.
’n Prachtig streven om de zomer mee in te gaan!
Lees verder Lees verder

Vormen van MS
Er zijn verschillende vormen van MS. Op de website Toekomst met MS vindt u hier meer informatie over. De verschillen tussen de vormen kunnen groot zijn en ook het verloop van de ene of de andere vorm kan heel anders zijn. Klachten die sommige mensen met MS ervaren, komen bij mensen met een andere vorm van MS niet voor.
Lees verder Lees verder

Vakantie en MS
Vakantie en Multiple Sclerose gaan met een goede voorbereiding prima samen. Tijdens een vakantie wil iedereen heerlijk ontspannen en genieten. Dat gaat het beste als u tijdens een vakantie niet steeds tegen de beperkingen van de MS aanloopt.
Wilt u vakantie en MS in goede harmonie combineren? Zet dan van te voren een paar dingen op een rijtje ter voorbereiding. Welke activiteiten wilt u bijvoorbeeld ondernemen? Welke invloed heeft het weer op de MS? Hoe toegankelijk is de locatie? Het is goed om van tevoren over deze en andere zaken na te denken.
Op onze website staan tips voor een onbezorgde vakantie met MS.
Lees verder Lees verder

MS klacht: moeite met zien
Problemen met zien zijn voor mensen met MS een bekend verschijnsel. De klachten ontstaan meestal aan het begin, maar ook tijdens het ziektebeloop. Meer dan een derde van de mensen met MS heeft in het begin oogklachten. Vrijwel alle mensen met MS krijgen te maken met al dan niet voorbijgaande oogklachten.
Signalen vanuit de omgeving komen binnen via onze ogen en gaan vervolgens via de oogzenuw naar de hersenen. Doordat bij mensen met MS het beschermlaagje (myeline) van de zenuwuitlopers beschadigt, kunnen ontstekingen ontstaan die informatieoverdracht bemoeilijken. Als deze ontstekingen in de ogen zitten, kunt u last krijgen van uw zicht.
Op onze website staat informatie over verschillende oogklachten.
Lees verder Lees verder

Image
Kruidige kipreepjes met ananas en groenten
Deze maand een heerlijk gerecht, dat lekker makkelijk is te maken. Het recept komt uit het MS kookboek van Astrid Slettenaar. Door de combinatie van ananas en groenten is het echt een recept dat past in de zomermaanden. Eet smakelijk!
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen