Juni 2016
Stuur door
MS-blog van Tessa
Resultaten onderzoek Radboud Universiteit
Met MS zo mobiel mogelijk blijven
Leven met MS
Warmte-intolerantie
Recept: groovy green smoothie

Image
 Uit mijn winterslaap ontwaakt
Als een slome beer lijk ik ontwaakt. Onwennig strekt mijn stramme lijf zich uit. Mijn klauwen wrijven slaapzand uit mijn ogen. Het licht is fel, de kleuren en geuren intens. Ik weet niet wat ik meemaak. Hoe lang ben ik in slaap geweest? Langzaam schud ik mijn verslapte vel weer op zijn plek. Jemig, wanneer ging ik slapen? Hoe lang is het geleden, dat ik mij zo goed, scherp en energiek heb gevoeld? Ach, wat doet het er toe. Belangrijk is dat ik eindelijk ben ontwaakt uit een slaap waarvan ik niet wist dat ik er in gesukkeld was. Ik voel me haast weer de ‘oude’. Ik was vergeten hoe dat voelde maar nu het terug lijkt, herken ik mezelf. Pas nu ik wakker ben voel ik het verschil. Een helder hoofd en krachtig lijf. Net als een beer die ontwaakt uit zijn winterslaap ben ik ‘hongerig.’
Hongerig naar het leven!
Lees verder Lees verder

Resultaten wetenschappelijk onderzoek MS en cognitieve problemen

Vanuit de Radboud Universiteit is onderzoek gedaan naar ervaringen met cognitieve problemen onder mensen met MS, dat wil zeggen problemen met geheugen en concentratie. Via de nieuwsbrief van Toekomst met MS is eerder dit jaar ook een oproep gedaan voor deelname. Inmiddels zijn de resultaten bekend.
Lees verder Lees verder

Met MS zo mobiel mogelijk blijven
Er komt een moment dat de klachten hun uitwerking op je leven gaan hebben, thuis, op het werk en als je onderweg bent. Wat betekent dat voor jou? Hoe pas jij jouw leven daarop aan? Dat ontdek je gaandeweg, in overleg met je familie en met je behandelend arts, aan de hand van wat mobiel zijn voor jou betekent.
Lees verder Lees verder

Leven met MS
Multiple Sclerose is een ziekte die bij iedereen anders verloopt. Daarom wordt ook vaak gezegd dat iedereen zijn eigen Multiple Sclerose heeft. Omdat de ziekte bij iedereen anders verloopt betekent het leven met Multiple Sclerose een grote mate van onzekerheid over uw gezondheid. Pieken en dalen kunnen zich in een leven met Multiple Sclerose voordoen met tussenpozen van jaren, maar ook van maanden. Die onvoorspelbaarheid heeft invloed op het dagelijks leven, maar ook op de toekomstplannen. U zult tijd nodig hebben om dit gegeven te accepteren en te verwerken.
Lees verder Lees verder

MS-symptoom: Warmte-intolerantie
Warmte intolerantie (thermosensitiviteit) is een gevoeligheid voor warmte waardoor Multiple Sclerose klachten kunnen verergeren. Het gebeurt in een aantal gevallen dat mensen met Multiple Sclerose klachten krijgen door bijvoorbeeld in de zon te zitten, een saunabezoek of door het zwemmen in warm water. Een verhoogde lichaamstemperatuur door koorts kan ook de Multiple Sclerose klachten verergeren. 
Lees verder Lees verder

Recept: Groovy green smoothie
Dit recept is bij uitstek geschikt voor de zomer: het licht, lekker, gezond en heerlijk verkoelend! Maak deze smoothie voor bij de lunch of begin de dag ermee.
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen