September 2016
Stuur door
MS Blog van Tessa: 'Bewijsdrang of genietdrang'
Revalidatie
Ervaringen met MS
Overzicht MS-klachten
Recept: aardbei-banaan smoothie

Bewijsdrang of genietdrang
Schreef ik vorige maand nog dat ik verre van bikiniklaar was, nu wurm ik mijn verslapte lijf in ’n fijn verhullende wetsuit. Het aantrekken is een crime. Maar eenmaal in mijn neoprene pakje waan ik mij een baywatch-ster. En ja, dat is reuze overdreven maar wat kan mij het schelen? Ik sta met mijn grillige lijf aan de start van een open water zwemwedstrijd! Zeven en een halve kilometer is het parcours langs de Zeeuwse kust in de Noordzee. Ik weet bij voorbaat dat ik de finish niet haal. Ik zal halverwege de race uitstappen. Meedoen is belangrijker dan finishen,… laat staan winnen.
Lees verder Lees verder

Revalidatie

Revalidatie wordt ingezet om uw mobiliteit en zelfredzaamheid te verbeteren als u door MS lichamelijke beperkingen krijgt. Revalidatie is tweedelijnszorg, waarnaar u wordt doorverwezen door uw huisarts of specialist. Fysiotherapie en ergotherapie kunnen een onderdeel van de revalidatie uitmaken.

Lees verder Lees verder

Ervaringen van mensen met MS
Als de diagnose MS net bekend is of als er in de loop van de tijd bepaalde klachten of problemen zijn ontstaan, kan het fijn zijn om de ervaringen van andere mensen met MS te kennen. Op de website Toekomst met MS staat een aantal interviews met mensen met MS die over hun leven en hun ervaringen vertellen.
Lees verder Lees verder

Symptomen van MS
Er zijn twee fasen (processen) die Multiple Sclerose klachten veroorzaken:

Multiple Sclerose klachten als gevolg van de ontsteking
Multiple Sclerose klachten als gevolg van myeline- en axonbeschadiging

Op de website vindt u informatie over de twee processen die de symptomen van MS veroorzaken.

Lees verder Lees verder

Image
Recept: aardbei-banaan smoothie
Aardbeien, ze horen echt bij de zomer en met dit heerlijke recept voor een gezonde en lekkere smoothie blijft het gevoel van de zomer nog even.
Eet smakelijk!
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen