Oktober 2016
Stuur door
MS blog van Tessa: Held van de dag
DreaMS Award 2016
MS en het CZS
Behandeling mobiliteit
MS symptoom: Vermoeidheid
Recept: souvlaki

Image
Held van de dag
Eventjes mag ik de held zijn. Terwijl ik meestal degene ben die ’n handje nodig heeft. Of soms niet ‘nodig’ heeft maar toch krijgt. Als er bijvoorbeeld spullen gesjouwd moeten worden. Agenda’s worden bepaald of deuren worden opengehouden. Maar al te vaak doen mensen dat voor mij. Ingewikkeld vind ik dat vaak. Irritant ook soms. Terwijl het vriendelijk is bedoeld.  Is het hoffelijkheid? Of is het omdat ik het niet zelf zou kunnen? Makkelijk is het, eerlijk gezegd, ook vaak. Want die helpende handen besparen mij kostbare energie. Maar eigenlijk wil ik het liefste alles zelf doen. En nu mag ik de held zijn in mijn eigen scenario. Dat voelt reuze goed!
Lees verder Lees verder

Image
Stuur een wens in en win! DreaMS Award 2016
Wil je een wens voor mensen met MS in vervulling laten gaan? Stuur deze wens dan in voor de dreaMS Award. De dreaMS Award is bestemd voor de wens die de grootste bijdrage levert aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat deze wens mensen met MS helpt met bijvoorbeeld leren, ondernemen en sporten. Kijk voor de voorwaarden waaraan je wens dient te voldoen op  www.dreamsaward.nl
Lees verder Lees verder

MS en het CZS
Multiple Sclerose is een ziekte, die te maken heeft met het centrale zenuwstelsel. Multiple Sclerose is dus geen spierziekte zoals door veel mensen wordt gedacht. Om te begrijpen wat de effecten zijn van Multiple Sclerose op het lichaam, is het handig om eerst begrijpen wat de functie is van het zenuwstelsel, hoe het in grote lijnen werkt en waar het zenuwstelsel zich in het lichaam bevindt.
Lees verder Lees verder

Behandeling mobiliteit
Er zijn verschillende behandelvormen die je ondersteunen om zo mobiel en zelfstandig mogelijk de dingen te kunnen doen die je wilt doen. Vaak worden ze in combinatie ingezet. Op de website Toekomst met MS staat informatie over de verschillende behandelmogelijkheden.
Lees verder Lees verder

MS en vermoeidheid
Vermoeidheid is een Multiple Sclerose klacht waarmee bijna iedereen te maken krijgt. Deze Multiple Sclerose klacht heeft weinig te maken met nachtrust. Het is eerder alsof alles in uw lichaam op een lager pitje staat. Uw normale taken en activiteiten kosten meer energie dan normaal, en vervelend genoeg maakt vermoeidheid u ook vatbaarder voor andere Multiple Sclerose klachten.
Lees verder Lees verder

Recept: Souvlaki met Griekse salade
Ook nu het herfst is, is dit een heerlijk gerecht. En het haalt bij iedereen de zomer naar boven!
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen