November 2016
Stuur door
MS blog van Tessa: Invalidentoilet
Uw rol als patiënt
Yoga met MS
Pijn bij MS
Recept: tagliatelle met spinazie

Image
Invalidentoilet
Wie kent het niet? Je moet heel nodig, maar er staat ’n lange rij voor het toilet. De brede deur van het toilet ernaast verraadt de toegang tot een speciale wc. Daar staat geen rij. Wel hangt er een bordje met het Europese beeldmerk voor ’n gehandicapte: Een zittend poppetje met wielen vanaf zijn kuiten tot halverwege zijn rug.  Maar waarom zou jij als gezond mens, met hoge nood, daar niet even gebruik van mogen maken? Hm, ‘n ingewikkelde kwestie.
Lees verder Lees verder

Uw rol als patiënt
Zoals elke nieuwe levensfase vraagt ook het leven met Multiple Sclerose na de diagnose de nodige voorbereiding. Voor een goede samenwerking met zorgverleners en het maken van keuzes voor een eventuele behandeling van Multiple Sclerose, zult u iets moeten weten over de ziekte. Met een behandelteam gaat u langdurig samenwerken aan de behandeling van de Multiple Sclerose. Probeer in dat team uw eigen rol goed te vervullen.
Lees verder Lees verder

Yoga met MS
Als je denkt aan MS en de vermoeidheid en lichamelijke beperkingen die daarbij kunnen komen kijken, denk je niet zo snel aan sporten. Lange tijd werd sport afgeraden bij mensen met MS, maar sporten kan juist erg goed zijn! Door regelmatige training wordt het lichaam sterker en kan chronische vermoeidheid afnemen.
Lees verder Lees verder

Pijn bij MS
Pijn als Multiple Sclerose klacht is er in vele soorten en iedereen heeft een eigen pijngrens. Op de volgende pagina’s wordt kort een aantal veel voorkomende pijnklachten als Multiple Sclerose klacht beschreven.
Lees verder Lees verder

Image
Recept: Tagliatelle met spinazie
Een heerlijk Italiaans recept, dat eenvoudig te maken is. De kibbeling maakt dit pasta-gerecht helemaal af. Eet smakelijk!
Lees verder Lees verder

De nieuwsbrief Toekomst met MS is een initiatief van Biogen International BV. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden. Heeft u deze nieuwsbrief niet op het juiste e-mailadres ontvangen? Pas uw profielgegevens aan.
© Biogen Netherlands B.V.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Contact
Biogen